Third Line Kung Fu

Leer wat anderen zeggen over Third Line Kung Fu.

Ervaringen

Op deze pagina komen een aantal (oud-)leerlingen aan het woord, zo krijgt u een indruk van wat Third Line Kung Fu voor u kan betekenen.

Renée Hermanns

"Ik werd met open armen ontvangen"

Sinds november 2014 doe ik mee met 3rd Line en ben dus een van de nieuwelingen. In deze korte tijd heb ik veel mogen leren, niet alleen over Kung Fu maar ook over mezelf. Aanvankelijk was ik vrij zenuwachtig om iets in groepsverband te beoefenen – daar heb ik het tot nu toe best moeilijk mee gehad – maar ik werd met open armen ontvangen. Er is niks fijners dan je focus te delen met anderen die net zo enthousiast hun passie uitoefenen. Het is een heel opmerkelijk en prachtig moment, wanneer iedereen heel verdiept bezig is met de training.

Het fijne aan 3rd Line is dat ik niet alleen van Sifu Ruben maar ook van iedereen anders steeds nieuwe dingen leer. Waar de een mij telkens tot aan mijn uiterste grenzen drijft, zodat ik deze beetje bij beetje kan verleggen, weet de ander toepassingen heel leerzaam over te brengen. Door die variatie aan talenten binnen de school is het een heel inspirerende ervaring en wordt je persoonlijke vooruitgang als het ware gekatapulteerd. De training geeft mij energie en vertrouwen om vooral mezelf te blijven en mijn best te doen.

Nick A.

MIJN ERVARING MET DAI-SIHING RUBEN LIE & THIRD LINE KUNG FU

Ik ken Sifu nu ongeveer 13 jaar. In de tijd dat ik Sifu leerde kennen was hij bezig met een andere stijl Kung Fu. Ten aanzien van deze stijl kwam Dai-Sihing erg zelfverzekerd en overtuigend over. Overtuigend genoeg voor mij om eens een proefles te volgen bij zijn toenmalig leraar. De stijl en sfeer binnen de groep spraken me erg aan . Ik ben er zodoende een tijdje blijven trainen.
Wegens omstandigheden moest deze school na verloop van tijd sluiten. Met als gevolg dat wij beide onze eigen weg gingen bewandelen. Dai-Sihing maakte wel nog een belofte en dat was dat hij ooit zijn eigen school ging openen…

Een paar jaar later hoorde ik via een goede vriend dat Sifu inmiddels een andere stijl beoefende, namelijk Third Line Kung Fu onder Sifu Haydar Yilmaz en zijn eigen school had geopend. Ik was erg nieuwsgierig en ben dan ook gaan meetrainen tijdens zijn eerste les.
Tijdens de eerste les was ik verbaasd over de vooruitgang die Sifu had gemaakt en was ik erg onder de indruk van zijn expressie. Hij leek wel een heel ander persoon geworden, beter gezegd denk ik dat hij nu juist zichzelf kon zijn en uitdrukken door middel van deze stijl. De eerste les was voor mij een eye-opener. Ik kwam tot de conclusie dat er meer manieren zijn om jezelf uit te drukken in een gevecht.
Tijdens de trainingen brengt Sifu zijn passie en motivatie over op zijn leerlingen. Dit heeft een positieve invloed op de groep. Hij begeleid me waar ik vragen of problemen heb en daagt me uit mijn grenzen de verleggen. Dit niet alleen binnen Kung Fu maar ook het dagelijks leven.

Third Line Kung Fu is een compleet concept ontwikkeld door Sifu Haydar Yilmaz gebaseerd op de theorie van de Vijf Elementen. Je krijgt in feite een alfabet aangeleerd en mag met al die letters zelf woorden maken. Binnen Third Line Kung Fu staat zelfontplooing dan ook centraal.

Ik train nu twee en half jaar en ben veel gegroeid als persoon. Zo heb ik beter geleerd bepaalde situaties te accepteren zoals ze zijn.

Robin Willems

DEZE BEVRIJDENDE, DIEPGAANDE MARTIAL ART

Vanaf de 1ste training ben ik door Sifu Ruben Lie geinspireerd door de efficiente en logische manier van bewegen, denken en levenswijze van deze bevrijdende, diepgaande Martial Art. Dit heeft als gevolg gehad dat ik dagelijks begon met trainen, en ook in Aken direct onder Master/Sifu Haydar Yilmaz. Ik ontwikkelde mij verder als persoon en Martial Artist, en werd gevraagd of ik Dai-Sihing wilde worden en greep deze kans om zeker 40 uur 1 op 1 lessen te krijgen van Sifu, dit bleek 1 van de beste beslissingen te zijn in mijn leven, ik ging nog nooit zo snel in mijn Kung Fu en dagelijks leven vooruit als in de 1.5 jaar trainen er voor. Na de beproevingen van Sifu te hebben doorstaan was ik dan eindelijk Dai-Sihing. En kon ik mij als gecertificeerd instructeur in de school van Sifu Ruben Lie verder ontwikkelen en ervaring op doen in les geven, workshops en seminars in verschillende doelgroepen. 2 jaren en weer ontelbare trainingen verder werd ik dan ook gevraagd om deel te nemen aan de Sifu Course/lerarenopleiding, ik zit er nu midden in en maak weer een enorme groei mee in mijn leven en Kung Fu. Mijn ambities zijn nu om ook een eigen 3rd Line Kung Fu school te openen in de nabije toekomst en mijn leven toe te wijden aan het verspreiden van informatie en opleiden van mensen die graag een gezondere levensstijl en een sterkere geest en lichaam willen hebben. En dit allemaal door 1 training 4 jaar geleden bij Sifu Ruben Lie.

Bedankt voor je vriendschap, inspiratie en kennis die jij tot nog toe elke dag met mij deelt en verder ontwikkeld.

Jill Pelt

ONUITPUTBARE BRON VAN POSITIEVE ERVARINGEN

De trainingen zijn voor mij een manier van zelfontplooiing. Het is een weg naar een betere ik, zowel fysiek als psychisch. Ik ben ermee begonnen omdat ik meer zelfvertrouwen wilde krijgen. Ondertussen heeft het me veel meer gebracht dan dat en is het nog steeds een onuitputbare bron van positieve ervaringen.

De training zorgt voor meer kracht in zowel lichaam en in geest. Zo kreeg ik al gauw meer inzicht in mijn eigen persoon en kwam ik meer tot rust, omdat ik me tijdens de training even kon afsluiten. Lichamelijk heb ik dingen bereikt waarvan ik eerst dacht dat ik er niet toe in staat was. Het heeft mij geholpen mijn lichaam te verbeteren; om sneller en sterker te worden, zodat ik mijzelf en anderen beter kan beschermen.

Het zal veel tijd en volharding vergen om op het punt te komen waar ik graag zou willen zijn, maar ik weet zeker dat Third Line Kung Fu een grote rol zal spelen in mijn vooruitgang.

Meneer Heijnen

HET GEEFT ME ZELFVERTROUWEN

“Sinds een jaar ben ik nu lid van de Nederlandse Third Line Kung Fu Associatie. In verband met studie en reizen naar het buitenland heb ik ongeveer 6 maanden effectief de lessen van Ruben Lie kunnen volgen. Toch heb ik al het idee dat ik veel heb geleerd in deze relatief korte tijd. Naast het beoefenen van de vorm (opeenvolgende bewegingen en lichaamshoudingen), wat je ook wel verwacht van een traditionele kung fu training, wordt heel veel aandacht besteed aan het toepassen van deze vormen. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van wat je aan het doen bent, en wat het praktisch nut is van deze houdingen en bewegingen.

De lessen zijn behoorlijk veelzijdig en zo’n beetje alle aspecten die ik kende van martial arts komen er in voor. Zo wordt er aandacht besteed aan trap en stoot technieken, worpen, grepen en klemmen. Tegelijkertijd worden ook methoden aangeleerd om je hiertegen te verdedigen en dus om op een tegenstander te reageren. Telkens vind er een andere warming up plaats die afhankelijk  is van welk aspect van de vechtkunst in de les behandeld gaat worden.

Ruben Lie zorgt er voor dat technische oefeningen rustig en duidelijk worden uitgelegd en geeft duidelijke regels om eventuele blessures te voorkomen. De lessen zo zijn opgebouwd dat iedereen voortdurend wordt uitgedaagd naar eigen kunnen. De verschillende oefeningen worden dan ook naar je fysiek en ervaring aangepast zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.
Voor mij persoonlijk dragen de lessen er aan bij dat ik me veiliger voel. Ik weet nu beter hoe het zou zijn om in een gevaarlijke situatie terecht te komen, en wat ik kan of juist niet kan doen om uit een dergelijke situatie te raken. Ik voel me meer voorbereid en dat geeft me zelfvertrouwen.”

Gratis proefles

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor een gratis proefles. Laat uw lichaam en geest de rest doen.

    © 2014 - 2015, Alle rechten voorbehouden - Third Line Kung Fu
    Webdesign & ontwikkeling door Visia Media